Balaton Múzeum - Keszthely

A keszthelyi Balatoni múzeum tényleg a Balaton múzeuma. Egyik állandó kiállítása, az Aranyhíd, tizenegy termen keresztül kíséri végig a tó és környékének történetét. De nemcsak a megszokott módon, vitrinekben elhelyezett tárgyak segítségével, hanem interaktív módon. Hol számítógépek segítségével mélyíthetjük a tudásunkat a Balatonról, hol egy forgatható kormánykerékkel és kivetítővel élményszerűvé tett fedélzeten érezhetjük a Balaton közelségét.

Van akvárium is, így a Balatonban élő 42 halfajból megismerhetjük. Az akvárium különlegessége, hogy nemcsak a víz alatti hanem - egy talajszelvény segítségével - a föld alatti világba is bepillantást enged. /csodalatosbalaton/ Kőbánya - Gyenesdiás 

Gyenesdiás északi határában, a hegyoldalban egy felhagyott kőbánya is található. Noha ez tájseb, mégis látványos, érdekes, sőt, szép is. A felhagyott bányagödrökben a bányászati munkák befejezése óta hatalmas vízmosások szabdalják a területet. Az aljába lesétálva kipróbálhatjuk a hely akusztikáját is.

A bánya területe ingyenesen látogatható!

Hegyestű - Balaton felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidék talán leglenyűgözőbb geológiai természeti csodája, a Zánkától nem messze magasló, a tó felé szelíd, tipikus szőlőhegy arcát mutató Hegyestű, melynek túloldalát kettévágta a hajdani kőbánya. A bányaudvar fölé magasodó, kétszintes, függőleges bazaltoszlopokból álló, irdatlan sziklafal lenyűgöző látványt nyújt, és még a páratlan kilátást nyújtó hegytetőre is fel tudunk mászni.


Játékstrand - Gyenesdiás

A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol családbarát szolgáltatások, szórakoztató animációs programok ígérnek élmény teli napokat. 

Gyerkőcöknek: játszótér sok-sok játékkal, óriáscsúszdán egy ingyenes csúszás (a gyerekjegy mellé), természetes gyerekpancsoló, minden nap játékos programok. 

Sportos strandolóinknak: strandröplabda-pályák, asztalitenisz, vízilabdapálya, vízikosár. 

Pihenni vágyóknak: napozóstég, tágas napozófelület.
Antikkályha-gyűjtemény - Gyenesdiás 

A gyenesdiási "kályhakórházban" újra rendel a "kályhadoktor".

A szenvedélyes gyűjtő továbbra is vadássza a kincseket, így újra látogatható magángyűjteménye, melyben az antik vaskályhák mellett használati tárgyakat is láthatunk.

A mester hatalmas szakértelemmel és odaadással ápolgatja az idekerülő, enyészettől és beolvasztástól megmentett öntöttvas darabokat, hogy a kiállítótérben büszkén mutathassák meg újra szépségüket és meséljenek titkokat a régmúlt korokról.Gyenesdiási Piac 

Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piactere, tematikus- és családbarát programjaival, termelői- és ételkínálatával áprilistól várja újra a finomra, egészségesre és jó hangulatra vágyó vendégeit.
Festetics-kastély - Keszthely 

A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország leglátogatottabb kastélya. Ma Helikon Kastélymúzeum néven muzeális intézményként működik. Öt épületben hat állandó kiállítást mutat be.
A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festeticsek tulajdonában állt. A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja volt. Tagjai fontos szerepet játszottak az ország politikai, gazdasági, tudományos és kulturális életében.